GRĂDINIȚĂ


Grădinița TOP KIDS, cu predare în limba engleză, după o PROGRAMĂ ȘCOLARĂ CAMBRIDGE Pentru anul școlar 2016-2017, Centrul Cultural Top Kids vine cu o nouă propunere educativă pentru copiii cu vârste între 3 și 6 ani: grădinița cu predare în limba engleză, după programa Cambridge. Familiarizăm copiii cu primele noţiuni şi structuri de bază ale limbii engleze, le dezvoltăm abilităţile de vorbit şi ascultat prin învăţare activă ce implică mişcare, joc simbolic, joc de rol, cântece şi scurte poveşti puse în scenă. Le dezvoltăm personalitatea și încrederea în ei înşişi, îi încurajăm și le respectăm propriul ritm de învăţare. Vor deprinde abilități de adaptare într-o societate complexă, vor învăța să fie responsabili, să rezolve probleme, să gândească independent.Ce vor putea face micuții la finalul anului școlar?

1. O bună receptare a unui mesaj oral în limba engleză: copilul va putea participa la activităţile de grup, atât în calitate de auditor cât şi de vorbitor, va înţelege și va putea răspunde la mesaje simple în limba engleză, va putea să recepteze un text în limba engleză (mesaj oral), înţelegând în mod intuitiv calităţile expresive ale acestuia, își va îmbunătăţi vocabularul activ şi pasiv.

2. Dezvoltarea capacităţii de producere a unui mesaj oral în limba engleză: va putea să transmită și să reacţioneze la mesaje simple în limba engleză, să participe la activităţi de joc în limba engleză, să creeze structuri verbale şi sintactice corecte, mici dramatizări, să exprime stări afective în relaţiile cu cei din jur în limba engleză, să redea cântecele în limba engleză.

3. Dezvoltarea unor reprezentări culturale specifice spaţiului anglo-saxon: va cunoaște elemente ale mediului cultural britanic, va putea să identifice similarităţi şi diferenţe dintre mediul în care trăiesc ei şi spaţiul britanic.Temele abordate pe parcursului anului:

formele de salut, familia, culorile, cifrele, şcoala, jocuri şi jucării, părțile corpului, casa, mâncarea, animalele (domestice/sălbatice), simţurile, sărbătorile (zi de naștere, Crăciun, Paște, Anul Nou, ziua mamei), vacanţa, formele, vremea.

Copiii vor învăța să se prezinte, să salute, să ofere, să ceară, să mulțumească și să răspundă la mulțumiri, vor putea descrie obiecte, persoane și animale, vor putea localiza în spațiu, să exprime abilități, sentimente, preferințe, să dea și să urmeze instrucțiuni. Vor învăța noțiuni gramaticale de bază, care îi vor ajuta să comunice corect.Cum învățăm?

Procesul de predare este unul adaptat vârstei. Vom învăța prin mini dramatizări, activităţi în grup sau perechi, dialoguri, jocuri cu mişcare pe baza unui vocabular simplu, lectură pe imagini (poezii, poveşti, cântecele), fişe de lucru tematice și jocuri simbolice, activităţi de interpretare, activităţi artistice și plastice. Vom folosi cărți, abţibilduri, figurine de carton, planşe cu povești, postere tematice, cartonașe cu imagini, CD audio, jucării, creioane colorate, acuarele, postere interactive, obiecte reale.Taxe de școlarizare și detalii de înscriere Program lung (08.00- 19.00) – 1.900 LEI/ lună. Tariful include mic dejun, gustare la ora 10.00, prânz, gustare la orele 16.00. Program scurt (08.00- 16.00) – 1.000 LEI/ lună. Tariful include mic dejun, gustare la ora 10.00, prânz, gustare la orele 16.00.

Înscrierea se face pe bază de evaluare. Vom da un mic test/interviu pentru a stabili nivelul intelectual și emoțional al copilului, întrucât programa este una intensă, iar copilul trebuie să facă față provocării și să se integreze în grup.

Taxele pot fi achitate lunar, trimestrial sau anual. Dacă optați pentru plata lunară, atunci taxa se achită la începutul lunii, între zilele de 1 și 5, pentru luna în curs. Pentru plata trimestrială (în avans) se oferă o reducere de 3%. Dacă doriți să achitați semestrial, atunci vă putem oferi o reducere de 6%. Plătiți anual și primiți o reducere de 9%.Masa și odihna

Alimentația este extrem de importantă în dezvoltarea copilului, prin urmare am creat împreună cu un nutriționist un meniu variat și bogat în elemente nutritive specifice copiilor în această perioadă de creștere. Meniul va fi transmis părinților la începutul fiecărei săptămâni pentru săptămâna care urmează. În cazul în care există copii cu diete speciale sau probleme de orice natură care implică un regim alimentar, vom crea meniuri speciale, conform cu specificațiile părinților.

Programul de odihnă va fi este la fel de important precum alimentația corectă, prin urmare va fi respectat cu strictețe. Copiii vor avea un spațiu propice de dormit, cu pătuțuri amenajate, potrivite pentru un somn odihnitor și o poziție corectă a corpului și vor fi supravegheați continuu.Activități extra-curriculare

Pentru copiii care doresc să aprofundeze anumite abilități și talente, vom putea face o serie de activități extra-curriculare care le vor oferi posibilitatea să își identifice și/sau dezvolte talentul și pasiunile. Aceste activități vor fi coordonate de specialiștii centrului Top Kids. Toate activitățile pe care le oferim la Top Kids pot fi adaptate pentru grupa de vârstă a copilului dvs.Detalii de organizare

Grupa de grădiniță va avea maxim 10 copii. Cei mici vor fi supravegheați continuu, chiar și atunci când nu vor face activițăți de învățare. Vom avea un adult la 5 copii.
Copiii trebuie să știe să vorbească bine în limba română, să meargă bine în picioare și să folosească toaleta.Acte necesare pentru înscrierea la grădiniţă